prosciutto ja spargli pirukad

kui uksed boujolais noveau`le meile suletuks jäid (see oli muidugi nali ;), siis otsustasime me “uut aastat” ise tähistada. hr Abikaasa läks veini järgi ja mina hakkasin suupisteid tegema.

prosciutto ja spargli pirukad

punt spargleid
1 spl oliivõli
soola ja pipart
2 lehte pärmi-lehttainast
100 gr Gruyere (või tavalist) juustu
12 viilu prosciuttot
1 muna, klopitud

kata pann küpsetuspaberiga. rulli kergelt jahusel pinnal pärmi-lehttainas poole suuremaks. lõika see kuueks. piruka moodustamiseks kasta u kolm vart oliivõlisse ja maitsesta soola ja pipraga, tee nii mitu korda, kuni sparglid on otsas. soojenda ahi 180 kraadini. säti prosciutto kenasti kahekordseks, siis aseta diagonaalselt spargel ja kõige peale juust. suru vastasnurgad kokku, määri pealt munaga. kui soovi on, siis pane veel soola ja pipart. pane pirukad pannile ja pann ahju. küpseta 12 – 15 minutit ja serveeri kohe!