Punasekapsahautis jõhvikatega
http://zoozi-tegemised.blogspot.com/2011/11/punasekapsahautis-johvikatega.html
- 2 sl võid
- 1 keskmise suurusega punane sibul
- 600 g punast kapsast
- 1 suurem ja magusam õun
- 3 sl palsamiäädikat
- 2 sl muscovado pruuni suhkrut
- 1 tl mixed spice vürtsisegu* (võid asendada ka 0,5-1 tl piparkoogimaitseainega)
- 50 g kuivatatud jõhvikaid
- 100 g jõhvikaid (võivad ka külmutatud olla)
- soola
- pipart
Sulata paksupõhjalises potis või, lisa viilutatud punane sibul ja kuumuta sibula pehmenemiseni, kuid ära pruunista.
Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, koori ja tükelda õun ning lisa potti. Samuti lisa jõhvikad, äädikas, suhkur, vürtsisegu. Maitsesta soola ja pipraga. Sega korralikult läbi ja kata kaanega ning hauta aeg-ajalt segades madalal kuumusel umbes 30-45 minutit.
Mina serveerisin seda lambaliha juurde.
Mixed spice vürtsisegu:
- 1,5 sl koriandriseemneid
- 2,5 cm jupp tükkideks murtud kaneelikoort
- 4 tera nelki
- 0,5 tl terveid või 0,25 tl jahvatatud vürtspipart
- 1,5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit
- 1 tl ingveripulbrit
Sega kõik ained omavahel ja jahvata peeneks pulbriks. Säilita õhukindlas klaaspurgis.
Inglased kasutavad seda vürtsisegu kookide ja pudingute maitsestamiseks.(Nami-Nami)
Allikas: mugandatud raamatust “Roast Figs, Sugar Snow” Diana Henry