Purukattega kirsi kohupiimakook / Cherry and Fromage Frais Cake

Olen tähele pannud, et nendest toitudest, mis mulle kõige enam meeldivad, on väga raske kirjutada. Tegu on mu isa ja mõlema venna lemmikkoogiga ja kõigile, kes seda proovinud on, on meeldinud. Mina teen seda tihti külla kaasa võtmiseks, nagu seegi kord, kuna see on kiire ja vähenõudlik ja alati võib kindel olla, et kukub hästi välja.

—————————————————————————————————————————–

I notice that writing about foods I enjoy the most is quite a difficult task. The name and picture say almost all, except that this is my father’s and both brothers’ favourite cake and that everyone who’s tried it had liked it. I make it quite often, especially to take along to dinner-parties, as it’s quick and easy and I can always be sure it will turn out great.


Kasutada võib ükskõik mis käepäraseid marju. Tasub vaid meeles pidada, et hapud sobivad paremini. Mina olen kasutanud hapukaid õunu ja pirne, vaarikaid, kirsse ja kõiki sõstraid. Kui Vilma koogipulbreid saada pole, siis võib teistegagi katsetada. Mina olen kasutanud näiteks Dr.Oetker’i keeksipulbrit. Tulemus on täpselt samasugune, kui sinna just šokolaaditükke pole pandud. Ka kohupiimaga võib mängida, ehk selle võib vahetada ricotta või mascarpone vastu või hapukoorega pooleks teha.

Vaja läheb:
Üks pakk (450 g) Kalevi Vilma Eerika kakaotordipulbrit VÕI Kalevi Vilma Juubelitordipulbrit (ka 450 g)
100 g võid
400-500 g kohupiima
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
50-100 g suhkrut
300-400 g marju
 


Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata 50 g võid ja mudi see 300 g koogipulbriga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (28 cm). Sulata ülejäänud 50 g võid ja näpi järele jäänud 150 g koogipulbriga ühtlaseks. Vahusta munad kohupiimaga, lisa suhkrud ja viimaks marjad. Sega ja vala põhjale. Pudista peale ülejäänud puru, kuid ära suru ühtlaseks. Küpseta tund aega, kui kook pealt kõrbema hakkab, pane foolium peale. Jahuta.

This cake is made with a store bought cake mix. Such as this. I have used both plain and chocolate ones by Dr.Oetker. Those that contain no glaze, chocolate chips or any other pieces are the best.

You can use any berries, but a thing to remember is that sour ones are the best. I have used sour apples and pears, raspberries, cherries and all currants. And the fromage frais can be replaced by quark, ricotta or mascarpone or mixed with sour cream.

I have seen the recipe in various cookbooks and sites, so I can’t name a source. Also, this is the only cake-recipe I know off by heart.

You’ll need:
450 g of cake mix
100 g of butter
400-500 g of fromage frais
2 eggs
50-100 g of sugar
1 tsp of vanilla sugar
300-400 g of berries

Turn the oven on to 180 degrees. Melt 50 g of butter and with you fingers rub it into 300 g of the cake mix (roughly until you fingers start hurting). Line a round cake tin (28 cm) with cooking paper and press the buttered cake mix into the bottom. Melt the remaining 50 g of butter and rub that into the remaining 150 g of cake mix. Whisk the fromage frais with the eggs, add the sugars and then the berries. Pour into the cake tin and cover with the buttered cake mixture but don’t pat it flat. Bake for 1 hour. If the cake tends to turn brown on top cover it with aluminium foil. Serve cooled.