Purukattega õunakook
Kui saad sünnipäevaks imeilusa kookide raamatu, siis võib valiku tegemine väga keeruliseks osutuda. Aga siiski, siiski..õunu ju veel veidi on! Mis sellest, et täna juba lumi maad katab! Korjake kõik ubinad kokku ning pange kohe kook ahju! Jäätisepallid ning vaarikad sobivad kenasti koogitüki kõrvale!
Retsept pärineb raamatust “Hõrgud ja ahvatlevad koogid”, M. Neri.
Kuumuta ahi 170 kraadini. Tükelda 4 suuremat õuna ja piserda neid sidrunimahlaga. Sulata 60 g võid ning lisa sellele 2 spl suhkrut. Sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa õunatükid ning natuke sidrunikoort. Hauta, kuni õunad pisut pehmenevad. Tõsta pliidilt.
Pane 125 g võid, 150 g pruuni suhkrut ja 1 tl vaniljet kaussi ning mikserda keskmisel kiirusel kreemjaks. Lisa ükshaaval 2 suurt muna. Vahusta korralikult. Lisa 1 spl piima. Sega hulka ka õunatükid. Vala vormi.
Purukatet teen mina tunde järgi: natuke jahu, suhkrut ja võid. Pudista kätega puruks või kasuta köögikombaini.
Pane puru koogi peale.
Küpseta 45 minutit 170 kraadi juures. Pane vajadusel ahju ka kauss veega. Jäta kook ahju jahtuma.