Rabarberi ja vaarikatega kookose-juustukook
TMW on korralikult ka toiduhuviliste programmiga vaeva näinud: lisaks pop-up restole Disaini- ja arhitektuurigaleriis ja paljude Tallinna restode TMW erimenüüdele on La Muu seks puhuks lausa uued jäätised välja toonud! Põnevad uued maitsed jäätistel mõlemad: leedriõie-kitsejuustu ja maasika-balsamico-pipra. Kolmas maitse, mis ka TMW raames esmakordselt topsi jõudis, on La Muu fännidele juba tuttav meresoola-karamelli. Pean tunnistama, et maailma suurim jäätisefänn ma ei ole, eestimaisetest vist eelistan kõige tavalisemat rosinatopsi või vaniljeplombiiri, kui sellele veel värskeid suvemarju juurde saab. Välismaal gelato-baarides on pistaatsia konkurentsitult esimene valik ning kõik muud ülipõnevad-super-hüper-uudisjäätised tavaliselt minuni ei jõua. Kahjuks ei olnud La Muu uued jäätised nii huvitavad kui võiks. Maasikajäätis nagu hea maasikajäätis ikka, aga balsamico ja pipar olid küll unustatud sisse panna. Kitsejuustu oma oli jällegi hea, aga pea tavalise vaniljeplombiiri mekiga. Kvaliteetsed ja pehme tekstuuriga La Muu jätsid, aga julgemalt oleks võinud maitsestamisega ümber käia. Võõraid maitseid ongi keeruline turule tuua ning paljudele need ei pruugi peale minna. Kui aga see samm on juba astutud, siis ei tohiks poole pealt tagasi mugavusstsooni astuda, vaid tuleb julgelt uued mekid ka välja mängida. Julgust!
Roosades toonides jätkates, ilmavalgust nägi üks valge ja heleroosa printsessivärvides kook. Kookosega juustukoogid on minu meelest veel hõrgumad kui tavalised, ja hapud marjad sinna juurde sobisid imehästi. Tõeline pidupäeva kook. Kookostrühvleid kaunistuseks võib veeretada ise näiteks toorjuustu ja vahvlilehtedega selle retsepti järgi, või kui poolik pakk Raffaellosid kodus on, siis miks mitte kaunistada kook hoopis nendega.
- 150 g Digestive küpsiseid
- 75 g võid
- 3 sl kookoshelbeid
- 300 g rabarberit ja vaarikaid
- 3 sl + 85 g suhkrut
- 1,5 sl tärklist
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 200 g hapukoort
- 300 g kookoskoort või kreemjat kookospiima
- 3 muna
- 1 tl vaniljeessentsi
- 1,5 dl hapukoort
- 2 sl suhkrut
- 0,5 dl rabarberi- või vaarikamahla
- kaunistuseks kookostrühvleid, vaarikaid, mündilehti, kookoshelbeid
Võta täidiseained juba enne koogi tegemist toatemperatuurile. Purusta Digestive küpsised peeneks ning sega sulavõi ja kookoshelvestega. Suru segu 26-cm diameetriga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
TMW City Stage’il esines poolatar Soniamiki – “Lemoniada”. Suvine rannachill tuli silme ette.