Rabarberi-kaerakeeks
http://davahtaresidence.blogspot.com/2014/05/rabarberi-kaerakeeks.html
ükskord tuli hoog peale, ja siis ostsin gluteenivaba jahu segu ja kaerajahu ka. kaerajahu oli eriti intrigeeriv. ja tulemus sai üle ootuste hea. üks tükk jäi kusagile kapinurka seisma, ja oli siis ka veel pehme, kui ma selle ära viskasin;) mitte et kook oleks halb olnud, aga see on see tavaline eesti värk, et viimast tükki ju ei võta keegi…
- 2 dl suhkrut
- 0.5 dl õli
- 1 muna
- 1 tl vanilliekstrakti
- sorts rummi
- 1.5 dl nisujahu
- 1.5 dl kaerajahu
- pool tl soola
- 1 tl soodat
- 0.5 dl hapukoort (mina asendasin sortsu sidrunimahla ja piima seguga)
- 3 dl tükeldet rabarberit
purukatteks:
- 50 gr võid
- pooleks kaerajahu ja mandlijahu
- peotäis pärlsuhkrut
sega omavahel suhkur, õli, muna ja rumm. lisa puisteained ja hapukoor, kõige lõpuks rabarber. vala küpsetuspaberiga vooderdet täispikkuses (A4) keeksivormi. moodusta puruainetest puru (selle suhtes jäid mul segatud tunded, ilmselt ei saa ka halb, kui ei pane. puru oli imho liiga kuiv). küpseta 180 kraadil u 45 minutit, kuniks tikk puhas on. sai hea.