Rabarberi-kohupiimakook
Arvasin, et sel aastal ongi rabarber ainus saak, mida vaba käega saan tuttavasse aeda korjama minna. Aga näed, kevadel olid omad plaanid. Kui algselt mõtlesin aiamaad ainult ohutust kaugusest vaadata, siis kuidagi lõppes asi sellega, et mul on nüüd äärelinnas kaks peenart, kus kõigi ootuste kohaselt peaks mõne aja pärast vohama sibula-küüslaugu-murulaugu-tilli-basiiliku-redisedžungel. Seda siis juhul, kui asjad oma tavalist käiku ei võta ning ma matšis Kristi vs Taimed haledaks kaotajaks ei jää. Jah, kahjuks kipub kõik, mil juured, minu valvekorra ajal närbuma… :
Loodetavasti on tänavu peenrad minust igapäevaselt piisavalt kaugel, et taimed ei saa mängureeglitest aru ja elavad saagikoristuseni. Pöidlad pihus! Kes viimasena naerab, naerab viimasena! Sest nagu juba algklasside lugemikus kirjas, siis kõrvits olevat pärast aiapidu jutustanud, et uba oli selles, et redis jõi end peedist täiesti kapsaks, kakerdas ringi, ise paljas nagu porgand ja nüüd on tal kurk haige. (Gotta love Eesti õppekava!)
Hoiame siis tervist ja teeme vitamiinidest pungil kevadisest rabarberist kooki!
- 200 g riisijahu
- 75 g külmkapikülma võid
- 40 g suhkrut
- 1 munakollane
- 2-3 sl külma vett
- 400 g rabarberit
- 400 g pakikohupiima
- 1 purk kondenspiima à 300 ml
- 2 muna
- 1 munavalge (mis taignateost üle jäi)
- 0,5 tl vaniljekaunapastat
Koori ja tükelda rabarber. Sega kohupiim lahti ning lisa kondenspiim, munad, munavalge ning vanilje. Sega kohupiimamass ühtlaseks. Jaota eelküpsetatud põhjale rabarberitükid ning vala peale kohupiimasegu. Küpseta kooki 180 kraadi juures 30-35 minutit, kuni kohupiimamass on enam-vähem tahenenud ning kook hakkab veidi jumet võtma. Lase lahtise ahjuuksega jahtuda ning seejärel lase koogil vähemalt 4-5 tundi, veel parem üleöö jahedas seista, et maitsed ühtlustuksid.
Naudi kooki külmkapikülmalt! Kesknädalaseks kõrvailuks Metronomy “The Look”.