Rabarberi-kohupiimakook

See kook on eriti hea kui on saanud seista üle öö. Seega küpseta kook valmis eelmisel päeval.

Põhi:
175 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillisuhkrut
1 sl vett

Rabarberikate:
500 g rabarbereid
0,5 dl vett
1 dl suhkrut

Kohupiimatäidis:
400 g kohupiimapastat (kasutasin Saida)
200 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahla (potist)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 20×30 cm suuruse koogivormi põhja.
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane potti koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks).
Vahusta munakollased tavalise ja vanillisuhkruga. Sega hulka kohupiim koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka.
Vala täidis rabarberitele ja puista peale kõrvalepandud tainapuruga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.
Lõika jahtununa tükkideks.

Allikas: “Rabarberikoogid ja -magustoidud” sarjast 100 rooga