Rabarberi-kookosbeseekook

Põhi:
200 g nisujahu
50 g suhkrut
100 g külma võid
1 munakollane
näpuotsatäis soola
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl külma vett
Täidis:
1,5 l (u 700g) tükeldatud rabarberit
2 sl kartulitärklist
1 dl suhkrut
Kate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid
Valmista koogipõhi. Selleks näpi külm või jahu, suhkru, vanillsuhkru ja soolaga puruseks. Lisa munakollane ja vesi ning sega kiirelt tainaks kokku. Pane 30 minutiks külma.
Rulli tainas ümmarguseks kettaks ja kata sellega küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred.
Kui kardad, et põhi jääb nätske, siis pimeküpseta põhja umbes 10-15 minutit 180-kraadises ahjus.
Kui seda hirmu pole, siis sega tükeldatud rabarberid suhkru ja kartulitärklisega ning vala põhjale.
Küpseta 30-40 minutit 180-kraadises ahjus.
Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult kookoshelbed ja sega õrnalt läbi. Kata saadud vahuga rabarberid ja küpseta umbes 5-7 minutit 180-kraadises ahjus, kuni besee kergelt pruunistub.