Rabarberi-maasika ja toorjuustu täidisega kook

Kaunis värvimäng ei ole selle koogi ainuke tugevus. Silmailule lisaks pakub hõrgutav kevadine kook ka suurepärast maitsekooslust. Täidises kokku saavad hapukas rabarber, magus maasikas ning vürtsine Vana Tallinna liköör vaheldumisi koorese ja täidlase toorjuustuga – vastu panna sellele kooslusele ei ole lihtsalt võimalik ja kohvilaua staari staatus on garanteeritud.

See geniaalne kooslus jäi silma aprillikuisest Delicious ajakirjast ja tugevalt eestindatud ning veidi lihtsustatud versioon Kalevi küpsiste ning Vana-Tallinna lisamisega nii põhjale kui täidisele saigi teoks tehtud.
Oli tõeliselt mõnus!
Põhi:
  • 180 g Kalevi vaniljeküpsiseid
  • 50 g võid
  • 50 ml Vana Tallinna kreemlikööri
  • Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega purustatud küpsised võiga ja kreemlikööriga ning suru saadud mass küpstuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale.  Aseta külma.
  • Toorjuustutäidis:
  • 600 g toorjuustu (toasooja)
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 spl maisitärklist
  • Sega toasooja toorjuustu sisse suhkur, vaniljesuhkur ja siis ükshaaval munad. Viimasena sõelu sisse maisitärklis ning sega kuni mass on ühtlane
  • Rabarberi-maasika täidis:
  • 200 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit (kevadised noored rabarberid võivad koorimata jääda)
  • 200 g tükeldatud maasikaid
  • 50 ml Vana Tallinna likööri
  • 2 spl maisitärklist
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
Tõsta potti rabarber, maasikad, Vana Tallinna liköör ja suhkur. Keeda vaiksel tulel ca 10 minutit kuni rabarber hakkab lagunema. Püreeri saumikseriga. Sega paar lusikatäit saadud massi maisitärklisega ning kalla saadud segu siis potti tagasi. Pidevalt segades kuumuta, kuni segu pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Sega juurde või. Kata toidukilega ning lase jahtuda.
Kalla koogivormi küpsisepõhja peale vaheldumisi toorjuustutäidist ja rabarberi-maasika täidist. Sega mõne liigutusega täidised omavahel segamini.
Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni kook on kuldne ning kergelt veel võbelev. Lase jahtuda paotatud uksega ahjus. Serveeri jahtunult.
Retsept sündis koostöös Liviko ja Vana Tallinnaga