Rabarberi-šokolaadikook

Nädalavahetusel tabas mind ootamatult suur šokolaadikoogi isu – mõeldud-tehtud. Vastavalt hooajale peab praegu koogis ka kindlasti rabarberit leiduma. Esiti tundus võõras rabarberi-šokolaadi kombinatsioon, aga tasus proovimist ja tasub mainida, et maitses hästi. Hästi pehme, tummine, veidi isegi brownie moodi kook. Sama mõnus ka paar päeva hiljem,

  • 200 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 300 g rabarberit

Sulata paksupõhjalises potis või. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni tükid on sulanud. Vahusta munad suhkruga, sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa juurde šokolaadi-võisegu ja sega ühtlaseks. Viimaks sega hulka tükeldatud rabarber. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26-cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.