Rabarberi-vanillikreemi tartalet

sel kevael neid rabarberikooke kohe tuli järjest. see retsept on pr Kangi oma, ja jäi ette Postimehes. nagu selles ajalehes. kas siia võib veel jutumärke panna?

põhi:

  • 75 gr võid
  • 3 sl tuhksuhkrut
  • 1 munakollane
  • 1.75 dl jahu
  • 0.5 tl soola

täidis:

  • 300 gr rabarberit
  • 2 dl vahukoort
  • 4 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

vahusta toasoe või ja tuhksuhkur, lisa munakollane ja jahu, ning sool. keera toidukilesse ja pane külmkappi jahtuma u tunniks. rulli lahti – et mahuks ühte suurde või mitmesse pisemasse vormi. toksi kahvliga põhja peale augud ja pane täidise tegemise ajaks sügavkülma.

täidise jaoks vahusta munakollased ja suhkur. kuumuta vahukoor keemiseni. tõsta koor tulelt, sega munakollased sisse, siis kuumuta vaikselt edasi, kuniks segu pakseneb. tükelda rabarberid. suru koogipõhi vormi põhja ja külgedele, ja küpseta 200 kraadil 10 minutit. pane rabarberitükid vormi, vala peale kaste, ja küpseta 180 kraadil veel 30 minutit. lase jahtuda.