Rabarberigalette
nii. see peaks siis lemmikpiruk Jacques Pepini majas olema.
rabarberigalette
taigen:
4 dl jahu
300 gr võid, külmalt, lõigatuna u cm x cm tükkideks
veerand tl soola
1 dl külma vett
1 + 1 dl suhkrut
3 spl purustet mandleid
3 spl jahu
u 5 – 7 dl rabarbareid vms hooajalisi puuvilju, tükkideks lõigatuna
3 spl võid, väikesteks tükkideks lõigatuna
pane jahu, või ja sool pulseerima 5 sekundiks, lase veel pulseerida 5 sekundit, kui külma vee lisad. võta välja ja tee palliks. mina olen taoliste kookidega teinud a – kas niisama palliks jätnud, või b – lihtsalt rullinud küpsetuspaberile. lase 20 min taheneda. soojenda ahi 180 kraadile. väikeses kausis sega 1 dl 3 spl spl purustet mandlite ja 3 spl jahuga. võta tainas välja. pane mandli-jahusodi u 4 cm kaugusele servadest, sinna peale tükeldet rabarber koos 1 dl suhkruga. keera ääred ettevaatlikult üles, puista veel äärtele 1 spl suhkrut. küpseta u 45 min kuni tund. lase jahtuda.