Rabarbri-tosca

tavaliselt, kui ma midagi teha ei oska, siis ma küsin Pille käest, et mis koogi juurde tal pilti vaja on. nii ka seekord. 

100 g võid
5 suurt muna
3 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
600-700 g rabarbrit
Toskakate:
200 g võid
2 dl suhkrut
200 g mandlilaaste
3 sl nisujahu
1 dl 10% rõõska koort
Sulata või, lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur) omavahel, sõelu munavahu hulka. Sega kergelt läbi. Jaota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika rabarbrid õhukesteks viiludeks ning puista koogile. (Kui kasutad sügavkülmutatud rabarbrit, siis sulata ja nõruta hoolega enne koogile lisamist). Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kook on pealt helekollane. Valmista samal ajal toskakate. Sulata potis või, sega juurde suhkur, mandlilaastud, nisujahu ja piim. Kuumuta keemiseni. Määri kuum toskakate ühtlase kihina eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit kuumas ahjus, kuni toskakate on kaunilt kuldne. Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.