Rebitav sai

2.5 dl piima
50 gr võid
1 spl suhkrut
2 tl pärmi (kuiva)
500 gr jahu
0,5 tl soolahelbeid
2 muna
250 gr peekonit
12 küüslauguküünt
peotäis salveid pluss teine peotäis
125 ml oliivõli
150 gr riivitud tugevamamaitselist juustu
50 gr kuivatatud jõhvikaid
soovi korral pisut pistaatsiapähkleid

pane pool piimast tulele ja kuumuta kuniks mullide ilmumiseni. võta tulelt, sega sisse suhkur ja või, lisa pärm. pane hetkeks/5 minutiks kõrvale. vala elektrilisse mikserisse, lisa jahu, sool ja munad ning lase töödelda ka u 5 minutit. määri kauss õliga, pane kile peale ja lase tainal mahus kahekordistuda. kuumuta ahi 200 kraadile, pane koorimata küüslauk ja peekon ahju. küpseta 10 minutit ja võta jahtuma. pigista küüslauk koortest välja, pane peotäis salveid ja u 1 dl õli juurde ning sausegurda. pane kõrvale.  rulli tainas u 32×35 cm ruuduks. puista üle peki, jõhvikate, õli-salvei-küüslauguseguga, soovi korral lisa pistaatsiaid. lõika u 16 jupiks, pane uuesti kerkima. kui on kerkinud kahekordseks, nirista uuesti õli peale ja küpseta 25 minutit. pane peale salveilehed ja küpseta veel 5 minutit kuniks lehed krõbedad. parim kuumalt-leigelt.