Redise-porgandisupp
Peale rattasõitu otsustasin oma igavat ratast pisut tuunida. Ostsin tibukollase sprei-värvi, veidi teipi ning ilusa uue puiduvärvi korvi. Seejärel 4 tundi tööd ning ratas justkui uus (veidikene ainu saab minu instagramist, kuigi tegelikkuses on ratas kordi kenam)
Siis veel veidi (juba uuendatud rattaga) rattaga sõitmist ning lõpuks oligi märkamatult juba õhtu käes. Õnneks tegin hommikul valmis alljärgneva supi, nii et kööki ka päeval väga suurt asja ei olnud. Seda suppi süües meenuski mulle, et pole seda blogisse kirja pannud. Valmistasin selle retsepti mõned nädalad tagasi Naistelehele. Kui kapis leidub pisut porgandit, kartulit, sibulat ning ka redist leidumas, siis kiirustage köögikapi juurde sobivat potti otsima – supitegu võib alata! Rediseid ärge kindlasti suppi lisamata jätke, kuna need annavad lõpptulemusele just selle õige maitse! Kui soovite selget suppi, siis jätke toorjuustu lisamata, mulle meeldib nii üks kui ka teine variant – kõik oleneb tujust:)
Neljale
- 2 kartulit
- 200 g porgandit
- 200 g rediseid
- 1 sibul
- 1 l köögiviljapuljongit
- 300 g toorjuustu murulauguga
- 2 sl võid 2 sl õli (praadimiseks)
- värskeid ürte
Viiluta kõik köögiviljad. Kuumuta potis või ja õli, lisa köögiviljad ning pruunista neid mõni minut. Lisa puljong ning ning keeda keskmisel tulel seni, kuni köögiviljad on kergelt pehmed (jälgi, et need liialt pehmeks ei lähe). Seejärel sega sisse toorjuust ning kuumuta seni, kuni toorjuust on täielikult suppi sulanud. Raputa supile peale värskeid ürte ning serveeri kohe.