Ricotta-šokolaadikook

See on üks mõnus mahlane ricotta kohupiima kook magusa piimašokolaadiga, mida serveerisin krõbedaks röstitud mandlilaastude ja maapähklivõikastmega. Intensiivsema šokolaadimaitse saamiseks võib kasutada tumedat šokolaadi.

Vaja läheb:

Põhi:

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 75 g võid

Kate:

  • 600 g ricotta kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 1 spl jahu
  • 80 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 4 muna
  • 75 ml kohvikoort
  • 200 g piimašokolaadi

Maapähklivõikaste:

  • 3 kuhjaga spl maapähklivõid
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 1,5 dl kohvikoort

Kaunistuseks:

  • mandlilaaste

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22 cm) põhja. Aseta külmkappi.
Sega kokku ricotta kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad ja lõpuks jahu. Sulata väikeses potis madalal kuumusel šokolaad koos kohvikoorega.
Vala 1/2 šokolaadisegust küpsisepõhjale ja määri ühtlaselt laiali. Vala peale kohupiimasegu. Kõige peale nirista ülejäänud šokolaad. Küpseta kooki 150 kraadi juures 45-50 minutit. Ahjust tulles on kook pealt veel
võbisev, kuid jahtudes tahkub ilusti ära. Hoia soovitatavalt üleöö külmas, siis on parim!
Kastme jaoks tõsta maapähklivõi, koor ja fariinsuhkur potti ja kuumuta (võid korraks keema lasta) pidevalt segades kuni saad ühtlase kastme.
Aseta mandlilaastud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures ca 5 minutit.
Serveeri kook maapähklivõikastme ja röstitud mandlilaastudega ja maiusta oma elu ilusaks!