Riisinuudlid brokoli ja kikerhernestega ehk minu lemmiklõuna

Ilusat 2016. aastat! Kuidas teie vana-aastaõhtu kulges? Loodan, et see oli pungil hunnikust heast toidust ja parimatest inimestest. Täpselt nagu minul. Me loomulikult panime sauna(d) küdema, sõime nagu poleks homset, musitseerisime ja mängisime Cards Against Humanityt, millega sai kohutavalt palju nalja. Mul õnnestus korraks isegi kokkamisest puhata, kuna kaks külalist valmistasid suurepärase toortatra-avokaado-apelsinisalati ja isetehtud aurutatud hinkaleid erinevate täidistega. Ma olen nii-nii tänulik oma imelise pere ja sõprade eest!
Valmistamisaeg: 15 – 20 minutit

Kogus: 4-le inimesele

Koostis:

2 sl õli
üks suur brokolipea (u. 500 g)
120 ml kuuma vett
400 g purk kikerherneid
½ tl soola

Serveerimiseks:

riisinuudleid (250 g pakk)
mõni peotäis kirsstomateid
natuke sojakastet või tamarit
jahvatatud musta pipart
päevalilleseemne hapukoort

Valmistamine:

Aja kastrul kuumaks ja vala sinna õli. Eemalda brokolilt paks vars ja lõika suuremad õisikud viiludeks. Pane brokoliõisikud kastrulisse ja kuumuta minutike. Lisa kuum vesi ja kata kastrul kaanega. Lase brokolil umbes 10 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Oleneb, kui pehmet brokolit sa soovid. Mulle meeldib pigem pehmem. Samal ajal saad ka päevalilleseemned hapukoore jaoks keema panna. Nüüd lisa brokolile kurnatud ning loputatud kikerherned ja sool. Sega ja kuumuta paar minutit. Eemalda kuumus.

Keeda riisinuudlid pehmeks, loputa ja kurna. Mina lisan tavaliselt kurnatud nuudlitele ka natuke oliiviõli, et need nii kergelt kokku ei kleepuks. Valmista päevalilleseemne hapukoor. Nüüd võta kauss ja aseta sinna suurem peotäis riisinuudleid. Mulle meeldib neid veel natukese sojakastme või tamariga piserdada. Seejärel lisa brokoli ja kikerherned, viilutatud kirsstomatid, paras ports päevalille hapukoort ja värskelt jahvatatud musta pipart. Naudi!