Rikkalik lõhe-juustupirukas

Ma jagan Teiega üht head kalapirukaretsepti, mis minule isiklikult on vägagi meeltmööda. Selles on rohkelt kalatäidist, õhuke tainapõhi ning maitsev kate, mis seda pirukat maitsvalt ühtseks seob. Ühesõnaga selline lihtne pirukas, milles ei ole rohkelt komponente, aga need vähesed olemasolevad ained mõjuvad piisavalt hästi. Kui tavaliselt eelistan ahjusoojasid pirukaid, siis mulle meeldis see küpsetis enim pisut jahtunult või isegi järgmisel päeval külmalt. Samas eks ole see alati maitse asi;)
Ikka hääd!

8le

Põhi:
3 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
150 g toasooja võid
1-2 sl külma vett

Täidis:
400 g lõhefileed
200 g sulatatud juustu
kimp tilli
300 g hapukoort
3 muna
soola, pipart

Sega jahu ja sool. Lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Lõika lõhefilee tükkideks nng maitsesta soola ja pipraga. Haki till, lisa sulatatud juustule ning püreesta segu ühtlaseks massiks. Lisa hapukoor ja munad ning sega lusikaga ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Laota fileetükid vormi põhjale, vala peale juustutäidis ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 40-50 minutit.