Risoto naadi ja kitsejuustuga

Kevadrohelistest ootan ma kõige enam aeda istutatud karulauku, kuid kuna mitte ühtegi märki karulaugust ei ole ilmnenud, siis kahtlustan, et ega vist tulegi. Ilmselt on ümberkaevamistega välja läinud.

Seniks noppisin kraavipervelt hoopis väikeseid naadivõrseid, millest valmistasin kreemja risoto. Naat on maheda maitsega, kuid sisaldab mineraalaineid ja rohkelt vitamiine. Kreemja tulemuse andmiseks lisasin risoto hulka kitsepiimast valmistatud kreemjuustu.

4 sööjale

  • ca 500 ml naati
  • 300 g risoto riisi
  • 1 sibul
  • 1 dl kuiva valget veini
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 150 g kitsepiimast kreemjuustu
  • soola-pipart
  • poole sidruni mahl

Loputa naat voolava vee all. Vala peale kuum vesi, lase veidi seista ja kurna. Haki peeneks.
Haki sibul ja hauta väheses õlis klaasjaks. Lisa pestud riis, kuumuta mõni minut. Lisa valge vein ja kuumuta aurustumiseni. Lisa kulbitäie kaupa kuuma puljongit, lastes iga kord puljongil imenduda. Sega korralikult.
Kui riis on peaaegu al dente, lisa peeneks hakitud naat ja sega hulka kreemjuust. Maitsesta soola, musta pipraga ja veidikese sidrunimahlaga. Lase 5 minutit kaane all seista. Serveeri.

Retsept valmis koostöös Synnovega.