Roheline gazpacho

mõned ütlevad, et olla paremgi kui tomatiga. kes teab

u poole liitri jagu saiatükke
2 spl lahjemat/veiniäädikat
paar dl vett, vastavalt soovile
poolteist pikemat kurki (või umbes sama palju pisikesi kurke)
pool sibulat, hakitult
1-2 küünt küüslauku, puhastet ja hakitud kujul
u 3 dl jagu ilma seemneteta viinamarju
kõva sorts oliivõli
paar tl mandlilaaste
soola

pudista sai kaussi ja lisa äädikas. pane juurde sorts vett ja lase 5 minutit seista. teise kaussi pane tükeldet kurgid (kästi koorida, mine seekord ei viitsinud, aga väiksemad kurgid ma siiski kooriks), viinamarjad, mandlilaastud, sibul ja küüslauk, siis lisa ligunenud saiatükid ja törts õli, kui tundub, et pole piisavalt vedel, lisa vett. ning blenderda. maitse ja maitsesta soolaga. timmi vedelus parajaks ja pane paariks tunniks külmkappi tõmbama. sellest saab umbes neljale sissejuhatuseks või kahele kergemaks eineks.