Rosmariini focaccia
Focaccia tegemine meenutas mulle natuke pitsapõhja tegemist. Minule seostub see sai reisil ostetud nn kiirtoiduga, mida sai erinevatest toidukohtadest osta ning mida serveeriti pooleks murtuna pabertaskus. Proovige teiegi!
Retsept:
225 g jahu
0,5 tl soola
7 g kuivpärmi
4 küüslauguküünt
2 rosmariinioksa
10 musta oliivi
1 sl oliiviõli
Segage suures kausis jahu, sool, pärm, tükeldatud küüslauk, rosmariin (1 oks) ja tükeldatud oliivid. Tehke jahu keskele süvend ja pange sinna 1 sl oliiviõli ning 150 ml sooja vett. Segage kõik kokku taignaks. Sõtkuge seda 15 min. Laske 45 min rätiku all soojas kohas kerkida. Tainas jääb vedel.
Vormige tainas lapikuks (ca 1 cm paksuseks) ning pange küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Laske taignal veel 10 minutit kerkida. Vajutage taignasse augud ning valage peale kaks kolmandikku oliiviõli ning pusitage taignale jämedat soola ja rosmariinilehti. Olge soolaga ettevaatlik, liiga palju soola teeb saia väga soolaseks. Küpsetage saiu eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Võtke ahjust ja piserdage peale ülejäänud oliiviõli.
Sai on küps, kui põhjale koputades kuulete kumedavõitu heli.
Kellele rosmariin ei meeldi, see saab lapiku saia teha teiste maitseainetega. Nt sibulaga (Nami-Nami soovitusel).
Allikas: “Maailma supertoiduainete praktiline entsüklopeedia”
Saia võib ka ribadeks lõigata! (: