Röstsaiad krevettidega à la Toast Skagen


Jagub kolmeks-neljaks saiaks, oleneb, kui suured valmistad
Aeg kokku
15 mins
Koostisosad
250 g keedetud puhastamata hiidkrevette (u 200 g puhastatult)
1 keedetud muna
2 sl Dijoni sinepi majoneesi (Gourmet Club)
1 sl hakitud tilli
1 sl hakitud murulauku
1 tl riivitud sidrunikoort
soola ja musta pipart
paar viilu röstsaia
sidruniviile serveerimiseks
Tegevuskäik
Puhasta krevetid ja tõsta kaussi. Lisa kahvliga katki vajutatud muna. Tõsta krevettide ja muna seltsi majonees. Lisa maitseroheline ja sidrunikoor, sega läbi. Maitsesta musta pipra ning kui vaja, ka soolaga. Teinekord on krevetid nii soolased, et seda polegi tarvis. Lisaks on ka majonees parajalt maitserikas.
Rösti saiad. Lõika röstsaialt koorik. Võid klaasi serva või vormi abil lõigata ka ümarad saiad. Tõsta igale saiale krevetisegu. Kaunista maitserohelisega.
Lisa igale sööjale viil või sektorike sidrunit, et sellest mõned tilgad enne söömist krevettidele niristada. Eriti pidulikul puhul tõsta krevettidele serveerimisel kaunistuseks ja veelgi mõnusamaks maitseelamuseks kalamarja.