Rugelachid ploomitäidisega

ma olen neid enne ka teinud, nami retsepti järgi. aga mitte selle ploomitäidisega. edaspidi tulevad ilmselt ainult ploomitäidisega, sest see sai nii kuramuse hea. tainast tegin poole kogust, 16 on ka täiesti ok kogus.

  • 100 gr toasooja pehmet võid
  • 100 gr toasooja pehmet toorjuustu
  • 25 gr suhkrut
  • 120 gr nisujahu
  • noaotsatäis soola

täidiseks:

  • peotäis seisma jääänud Ageni kuivatet ploome (võibolla saab muudega ka, aga kahtlane;) Ageni omad tuleb muidagi konditustada. aga ükski mägi ei ole liiga kõrge, kui sa oled toidublogija
  • rummi, et ploomid katta
  • 2 spl jagu kas riivsaia, kuivanud saia või mõni majapidamises enam mitte kasutust leidev ebapopulaarne küpsis
  • 1 tl kaneeli

Eelmisel päeval:
Hõõru toasoe või ja toorjuust ühtlaseks, lisa suhkur, sega juurde jahu ja sool. sõtku tainas ühtlaseks, suru palliks, keera toidukilesse ning pane 24 tunniks külmkappi tahenema. puhasta ploomid, pane rummi sisse likku. vaata valmis sobivad seisma jäänud küpsised või saiakontsud.

Valmistamise päeval:
võta ploomid, pudista sisse küpsised, lisa kaneel ja sausegurda ühtlaseks. rulli tainas kergelt jahusel laual kettaks, määri peale ploomisegu, jaota 16 piklikuks sektoriks. keera sektorid laiemast otsast alates rulli. pane ahjuplaadile, määri munaga ja küpseta 180-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuniiks muutuvad kuldpruuniks. las jahtuda. võitle, et ise ka mõne saaks, enne kui kauss tühi.