Rullbiskviit mustikate ja vaarikatega
- 3 muna
- 3 sl suhkrut
- 3 sl jahu
- 400g ricotta kohupiima
- 2 sl suhkrut
- 2 sl vaniljesuhkrut
- 2 dl vahukoort
- 100 g vaarikaid
- 100 g mustikaid
1. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning vahustamise lõppjärgus lisa suhkur. Löö lahti munakollased ning näpi ettevaatlikult munavalgega segamini. Lisa sõeludes jahu ning tõsta tainas suunaga alt üles ettevaatlikult läbi, et kõik jahu oleks segunenud. Vala biskviittainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri ühtlaseks kihiks.
2. Kuumuta ahi 250C-ni. Küpseta paar minutit, kui biskviit võtab kuldse jume, alanda ahju kuumus 200C-ni. Küpseta veel umbes 5 minutit ning enne biskviidi ahjust välja võtmist vajuta näpuga kas biskviit on vetruv.
3. Tõsta biskviit ahjust välja, lase pisut jahtuda, keera teistpidi ning eemalda küpsetuspaber. Keera koos küpsetuspaberiga rulli (selliselt et kuldne pool jääb ülespoole) ning lase biskviidil korralikult maha jahtuda.
3. Täidise jaoks vahusta ricotta suhkrute ja 1 dl vahustamata vahukoorega kreemjamaks. Vahusta ülejäänud vahukoor. Sega ricottaseguga.
4. Määri täidis ühtase kihina biskviidile, kuid jäta tagumisest äärest paar cm katmata. Puista täidisele marjad ning keera tugevalt rulli.