Sellerisupp

Kuigi mulle endale meeldivad selged supid, kus vigurid näha, siis kodanik laps on meil paras pärdik ja kõik, mis pole kartul, porgand või hernes, põlgab ära. Ja minul kui mittekannatlikul inimesel tuleb kisa suht ruttu kui toitu hakatakse sonkima ja sinna juurde halama, kuidas mitte midagi süüa ei sobi.

Ja erinevaid juurikaid ju ometi peaks sööma.

Juba aegu oli mul Juta blogist üks varsselleri supp järjehoidjates. Eile võtsime asja ette ja panin lapse hakkima, et ta ikka vaataks lähedalt, mis asjad supi sisse käivad. Imestas ja imestas korda kakski veel lisaks, kuid roll praelabida liigutajana töötas ja suppi sõi rõõmsalt kaks kausitäit.

Jutt Juta blogipostist:

  • 3 spl oliiviõli
  • 340 gr sellerivarsi
  • 170 gr sibulat (sibula asendasime porrulauguga)
  • 170 gr kartulit
  • 1 tl värsket hakitud peterselli
  • 1 liiter kanapuljongit
  • 100 ml vahukoort
  • Serveerimiseks:
  • 50 ml vahukoort
  • 2 tl hakitud värsket peterselli

Haki köögiviljad. Kuumuta potis õli ja lisa köögiviljakuubikud ning petersell. Sega läbi, keera tuli vaiksemaks, kata pott kaanega ja lase ca 15 minutit haududa, kuni kõik pehme on. Sega aegajalt ja jälgi, et kuumus liiga suur ei oleks, muidu lähevad köögiviljad kõrbema. Lisa puljong, lase keema minna, keera tuli vaikseks, kata pott kaanega ning lase umbes 20 min keeda. Püreeri saumikseriga ja vala läbi sõela puhtasse supipotti. Lisa vahukoor. Maitsesta musta pipra ning vajadusel soolaga. Sega ülejäänud vahukoor hakitud värske peterselliga ning tõsta serveerimisel igasse kaussi paar teelusikatäit.

pilt ja kompositsioon Mia

Sellerisupp