Sharlotka

tulnud jälle kaua oodat’ õunakoogipäev. või tegelikult selle eelõhtu. oli erinevaid mõtteid, kuni ma komistasin selle otsa siin. kiideti. ise kahjuks ei saanud;)

sharlotka (tundub, et tegemist on vene köögi hõrgutisega)

  • 6 õuna, kooritult (või nii palju, kui mahub 20 cm läbimõõduga vormi peale koorimist ja viilutamist)
  • 3 muna
  • 200 gr suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 125 gr jahu
  • tuhksuhkrut

koogi tegemine on väga kerge. koori ja viiluta õunad. pane ahi sooja. kata 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks, ikka kohe kaua, oma 5 minutit. kõige lõpus lisa vanilliekstrakt ja sõelu sisse jahu (kergem segada). sega läbi. vala taigen õuntele, aita lusikaga vähepärast kaasa, et allapoole ka vajuks. küpseta 200 kraadil u 40 minutit, kuniks tikk puhtalt välja tuleb. lase jahtuda, ja siis sipsuta peale tuhksuhkur