Sibulapirukas Brie juustuga

Kui juhtumisi suurest munadevärmisest on üle jäänud hulk paljaks kooritud sibulaid, siis siin saab need kenasti ära kasutada. Pirukas jääb eriti kena punaseid sibulaid kasutades, kuid harilik kuldkollane sobib ka, sel juhul võib kasutada punase äädika asemel ka palsamiäädikat, mis sibulamassile ka pisut värvi juurde annab.
 
  • 500g pärmi-lehttainast
  • 500g (punaseid) sibulaid
  • Paar spl õli praadimiseks
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 3spl palsamiäädikat
  • 0,5 tl soola
  • Värsket tüümiani
  • 150g Brie juustu
  • 50g Kreeka pähkleid
Haki sibulad õhuksesteks poolratasteks. Kuumuta pannil õlis keskmisel kuumusel u 10-15 minutit või kuni sibulad on kergelt pruunistunud ja pehmema struktuuriga. Lisa suhkur, sool,äädikas ja mõned tüümianioksad ning kuumuta segades umbkaudu 15 minutit, kuni segu on moosise ja läikiva väljanägemisega. Kui küpsemise ajal tundub segu liialt kuiv, võid lisada pisut vett. Nopi välja tüümianirootsud ja jäta segu jahtuma.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli sulatatud lehttainas kergelt laiali ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka tainasse kahvlit kasutades mõnesentimeetriste vahedega augud, et põhi saaks krõbe ja tainas ei hakkaks küpsemise ajal „mullitama“. Kata tainas ühtlaselt sibulaseguga, lisa tükeldatud Brie juust, millelt on eelnevalt eemaldatud koorik ning puista peale kreeka pähkleid. Küpseta 15-20 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja juust sulanud. Serveerimisel kaunista värske tüümianiga.
 
* Retsept ilmus ka märtsikuu Maretis