Sidruni-kitsejuustukook

Põhi:
150 g külma võid
225 g jahu
3-4 sl külma vett
1,5 sl suhkrut

Täidis:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl hapukoort
2 sidruni riivitud koor ja mahl
110 g pehmet kitsejuustu ( nt Soignon)

Valmista esmalt põhi. Selleks haki või, suhkur ja jahu puruseks, lisa vesi ja sega tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane tunniks külma.
Rulli taigen lahti ja kata sellega 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivormi põhi ja ääred ning pimeküpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda küpsetuspaber raskusega ja küpseta veel 5 minutit. Võta põhi ahjust ja keera ahju kuumus 150 kraadi peale.
Täidise jaoks sega omavahel suhkur, riivitud sidrunikoor ja -mahl, kuni suhkur on lahustunud. Siis lisa vahustades munad ja hapukoor. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, murenda peale kitsejuust ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 1 tund. Keskelt jääb kook kergelt võbisema.
Serveerida võib nii külmalt kui ka soojalt. Mina serveerisin jahtunult vaarika-tüümianikastmega.

Vaarika-tüümianikaste:
200 g vaarikaid
2-3 sl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
1-1,5 sl hakitud tüümianilehti

Püreesta kõik ained ja soovi korral pressi läbi sõela.

Allikas: koogi retsept mugandatud GoodFood-ist