Sidrunine põldmarjakook

Enne kui õuna- ja ploomikoogid toidumaastiku vallutavad pakun välja ühe äärmiselt lihtsa koogi retsepti põldmarjadega, mis peaks veel saadaval olema. Põldmarjad on kuidagi alahinnatud marjad või siis mitte nii tuntud kui vaarikad, kuid minu meelest on nad väga mõnusad ja efektsed marjad ning eriti head jäävad need veel värskelt kookidele lisades, andes korralikku hapukat vaarikast maitset.
Vaja läheb:
  • 200 g digestiivküpsiseid
  • 30 g röstitud sarapuupähklijahu
  • 100 g võid

  • 250 g ricotta kohupiimapastat
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 3 sl sidrunivõiet (sama retsept kuid laimi asemel kasuta sidrunit)
  • 1 tl vanilliekstrakti

  • 200-300 g põldmarju või muid marju.

1. Sulata või ning sega purusta küpsistega ning röstitud sarapuupähkli jahuga. Suru küpsisepuru 35 cm -12 cm vormi põhja ning äärtele.
2. Kuumuta ahi 180 C-ni ning küpseta koogipõhja 5-7 minutit.
3. Vahusta toasoe toorjuust, ricotta kohupiimapasta ning sidrunivõie ning vaniljeekstrakt ühtlaseks. Määri täidis jahtunud koogipõhjale ning tõsta peale põldmarjad. Serveeri kohe!