Soe kikerhernesalat peekoni ja ohtra küüslauguga

See salat on täpselt seesama, mis ilutseb märtsikuise ajakirja Oma Maitse esikaanel.
Meie jaoks mõnus avastus, mis maitseb hästi mõnusalt ning mille valmistamise võib jätta vabalt ka tööpäevaõhtusse, sest valmimiseks on vaja tõesti mõned loetud minutid. Katsetada võib ka erinevaid kooslusi – peekoni asemel kas vürtsikat chorizot, salaamit või hoopis suitsukala/-kana kasutada. Võib muidugi valmistada ka üldse ilma lihata. Parmesani asemel võib kasutada kitse- või fetajuustu jne. Kombineerimisvõimalusi jagub ohtralt ja näpuga koostisainetes või kogustes järge ajada ei ole küll vaja.

Salatis on peaosas kikerherned. Kui tahad veidi kergemat varianti, võid kogu koosluse tõsta otse pannilt salatipadjale.

  • 150 g peekonit
  • 4 küüslauguküünt
  • 400 grammine purk kikerherneid, kurnatuna
  • 200 g kirsstomateid
  • Basiilikulehti
  • Sidrunimahla
  • Parmesani
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Kuumuta peekonit pannil mõned minutid. Lisa küüslauk ja sidrunikoor ja kuumuta mõne minuti jooksul läbi. Tee tomatitele sisselõige ja pressi veidi tomatimahla välja. Seda võib teha sõelal. Kalla tomatid ja kurnatud kikerherned pannile ning prae paari minuti jooksul läbi. Lisa basiilikulehed ja sidrunimahl. Viimistle maitse soola ja pipraga. Tõsta portsud taldrikutele ning puista peale riivitud parmesani. Soovi korral aseta soe salat rohelisele salatipadjale.

Retsept ilmus 2014. aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse.