Soe salat peedi, chorizo ja kikerhernestega

Viimasel ajal olen täielikult maalähedaste ja sumedate Lähis-Ida maitsete kütkes. Mis enamasti väljendub selles, et lisan igale poole vürtsköömneid, koriandrit, suitsutatud paprikat, münti, sumahhi ja oma viimase aja lemmikut Za´atar maitseainesegu, mis koosneb sumahhist, tüümianist ja  valgetest seesamiseemnetest.

Selline on minu jaoks ideaalne õhtu- või lõunasöök. Piisavalt kerge, tänu kikerhernestele küllalt toekas ja chorizo tõttu ka veidi „lihakas“. Taimetoitlased võivad vabalt chorizo välja jätta. Jällegi, vaatamata pikale retseptile on tegu ülilihtsa salatiga, mille valmistamine, kui peetide marineerimine välja arvata, võtab 10 minutit.


Vaja läheb (kahele):

  • 100 g või rohkem chorizot, viilutatud
  • 1 purk kikerherneid
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • metsikrukolat
  • värskeid koriandrilehti
  • veidi oliivõli

Marineeritud peedid

  • 3-4 pisemat peeti, õhukeselt viilutatud
  • ½-1 purustatud küüslauguküüs
  • 1/3 palsamiäädikat, 2/3 oliivõli
  • kuivatatud punet
  • kuivatatud münti
  • sumahhi
  • soola ja pipart

Kaste

 

  1. Marineeritud peetide valmistamiseks sega peediviilud palsamiäädika, õli, küüslaugu ja maitseainetega. Lase paar tundi või üleöö seista.
  2. Kastme valmistamiseks sega omavahel kõik kastmekomponendid. Võimalusel lase veidi maitsestuda.
  3. Kuumuta pannil veidi oliivõli ja prae chorizo kergelt kuldseks (see käib kähku), lisa vürtsköömned ja kikerherned ning kuumuta läbi (1-2 min).
  4. Sega rukola ja koriander veidikese oliivõliga ja tõsta taldrikule, laota peale peediviilud. Lisa chorizo ja kikerherned ning jogurtikaste.