Šokolaad-vaarikabrauni

uue aasta ootamiseks sai iga pereliige soovida, mis ta süüa tahab (ainult mina olin see, kes soovis poest eriti kergelt saadavat “Pepekala” kuumsuitsuforelli (ka külmsuitsukas oli väga hea, selline maheda mekiga), teised miskipärast ikkagi unistasid nendest söökidest, mida meisterdama peab). laps tahtis pelmeene ja shokolaadikooki, ema sõna maksis nii palju, et valisime uue retsepti, mida varem pole tehtud. GoodFood ulatas abistava käe.

maailma parimad (kuidas siis muidu!) shokolaadibraunid

  • 300 gr võimalikult tumedat shokolaadi
  • 250 gr võid
  • pool tl soola (kui või pole soolane)
  • 400 gr pruuni suhkrut
  • 4 muna
  • 140 gr jahu
  • 50 gr kakaopulbrit (seda magustamata ikka)
  • 200 gr vaarikaid (mul oli 1 nö “nr 1” karp külmutet vaarikaid ja teine mustikaid)

pane ahi 180 kraadile. pane või, shokolaad ja suhkur potti ja sulata, lase pisut jahtuda. klopi munad poole teelusikatäie soolaga lahti ja lisa osade kaupa shokolaadi-võisegule. sõelu sisse jahu ja kakaopulber. sega läbi. kata A4 küpsetuspaberiga, vala taigen vormi, sipsuta peale vaarikad ja mustikad. küpseta u 40 minutit, ei teeks paha poole tunni pealt kontrollima hakata. aga kindlasti ei tohiks üle küpsetada, pigem võta vähe varem välja. lase jahtuda ja lõika tükkideks. võiks arvata, et peale ühte tükki kolm päeva enam shokolaadi ei taha, aga see mulje on petlik;)