Šokolaadi-piparmündijäätis / Chocolate Peppermint Ice Cream

Siiani tundus mulle kodune jäätisetegu võimatu, kuna minu köögis ei ilutse selle valmistamiseks mõeldud imemasinat. Seega olen siiani vaadanud kõikidest jäätiseretseptidest mööda. Seda jäätist kohtasin aga nii mõneski blogis ja lõpuks jäi pilk retseptil pidama. Nii selguski, et pole tarvis võlukepikest ega imemasinat, jäätist saaks teha isegi mehaanilise vahustajaga. Magustoit maitses ülihästi, osalt kindlasti tänu rammusale koorele. Siiski, tumeda šokolaadi ja piparmündi kooslus on imeline, viimast olen kiiruga lisanud ka poest ostetud stracciatellale.

Kasutasin nelja supilusikatäit hakitud piparmünti, kuid järgmine kord panen julgemini, viis supilusikatäit tundub uhkem. Mulle oleks meeldinud kui šokolaad oleks hamba all rohkem krõmpsunud, kes seda soovib võiks poole šokolaadist riivimise asemel hakkida. Arvestaga tuleb aga sellega, et väga rasked tükid võivad vajuda külmutades jäätisekarbi põhja.

Vaja läheb:
6 dl rõõska koort (35%)
300 g magusat kondenspiima
50 g tumedat šokolaadi (mitte alla 65% kakaod)
>3-5 sl hakitud värsket piparmünti

Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa kondenspiim, vahusta kuni ained on segunenud. Sega hulka riivitud või hakitud šokolaad ja purustatud piparmündilehed. Aseta segu säilituskarpi ja külmuta vähemalt 5 tundi. Kuskilt kuulsin, et kodutehtud jäätis kaua ei säili, seega talveks pole tarvis teist ette teha.

Allikas: Kokkama Ragnega.

So far it seemed to me like homemade ice cream was something I was never going to make as I don’t own such a machine with superpowers. That’s the reason I never even bothered looking into homemade ice cream recipes. But after this recipe started appearing in numerous food blogs I bothered reading it through. It doesn’t require a magician’s powers, just a whisk, even a mechanical one would do. The ice cream tasted delicious, partially thanks to the heavy cream, even though the peppermint and dark chocolate combination never lets one down.

I used 4 tablespoonfuls of chopped peppermint leaves, next time I’ll go with 5. I would actually have liked if the chocolate had been crunchy under the tooth, so next time I’ll chop half of it instead of grating it.

You’ll need:
6 dl heavy cream
300 g sweetened condensed milk
50 g dark chocolate (min 65% cocoa)
3-5 tablespoonfuls of fresh peppermint leaves

Whisk the cream until stiff and firm, add the condensed milk and whisk until combined. Chop or grate the dark chocolate (very big chunks are likely to fall to the bottom of the ice cream while freezing) and add to the cream along with the chopped peppermint. Freeze for a minimum of 5 hours. I’ve heard that homemade ice cream doesn’t keep well, so there is no point in making a whole batch ahead for the winter.

Source: Kokkama Ragnega.