Šokolaadi-toorjuustu muffinid
neid ma tegin juba kunagi ammu, vana aasta sees. aga mine tea, millal jälle tunne peale tuleb, paneme aga kirja.
Täidis:
- 1 kapr/200 gr toorjuustu
- 1 muna
- 2 spl suhkrut
- pool tl soola
- pool tl vanilliekstrakti
Lisaks: sügavkülmutet vaarikaid
Taigen:
- 2.5 dl jahu
- 3 spl kakaopulbrit
- pool tl soola
- pool tl küpsetuspulbrit
- 2 dl suhkrut
- 100 gr toatemperatuuril võid
- 2 muna
- 1 tl vanilliekstrakti
- 200 gr tükeldet shokolaadi, sulatatult
- 1 dl piima
vahusta mikseriga toorjuust ja selle juurde käiv, pane kõrvale. võta järgmine kauss;) võta teise nimekirja viis esimest nimetust – ehk kuivained – ja sega omavahel. vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, siis vanilliekstrakt ja sulanud shokolaad, jätka vahustamist. jaga taigen moffinivormide vahel, täida vorm u 1/3 peale. lisa külmutet vaarikad, moodusta märja lusikaga keskele auk (mina ei olnud selles küsimuses liiga pedantne, aga tehke minu sõnade, mitte minu tegude järgi, nagu tavatses öelda juba minu matemaatikaõpetaja) ja pane sinna toorjuustutäidis. täida vormid ülejäänud taignaga, küpseta eelsoojendet ahjus 180 kraadil u 20 minutit, kuniks nuga puhtana välja tuleb. lase jahtuda, siis eemalda vormidest.