Śokolaadi-virsikukook

Vaja läheb:

  • 150 g tumedat shokolaadi
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 5 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl jahu
  • virsiku kompotti
Põhja tegemiseks sulata potis või, lisa tükeldatud śokolaad, sega kuni on sulanud. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, vahusta ka munavalged  kõvaks vahuks. Sulatatud või-śokoladisegu vala veidi jahtunult munakollasevahule, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, lõpuks ettevaatlikult segades munavalegvaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 170 kraadises ahjus keskmises vahes 55 minutit.  Lõika kook kuumalt kaheks kihiks, immuta mõlemad kihid kompoti vedelikuga. Kata alumine koogikiht  virsikupüreega. Kata kook śokolaadi glasuuriga. Kaunista ja pane kook  külmkappi maitsestuma.
Glasuur:
50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut.

Allikas: Sille toidublog

Filed under: Magusad küpsetised, Śokolaad