Šokolaadikook kirssidega

Ettevaatust see kook on ohtlik. Peale esimest ampsu võib juhtuda, et pistad korraga nahka kogu koogi. Seepärast ei julgegi ma soovita seda valmistad siis, kui oled üksinda kodus. Kuna kook saab ka päris kiiresti valmis, siis veendu enne ikka kindlasti, et su ümber on piisavalt palju inimesi. Aga suurema seltskonnaga jagatuna muutub kook ohtlikust hoopis rõõmutoovaks. Sest tummine šokolaad, hapud kirsid ja õhuline koor panevad heast maitsest meeled nurruma.

kirsi-šokolaadi-2

Põhi:
1 pakk šokolaadiküpsiseid
50 g võid
30 g tumedat šokolaadi
30 g pähkleid

Täidis:
100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
100 g 30% hapukoort (Saare smetana)
3 muna
80 g tumedat muscovado suhkrut

Kate:

200 ml vahukoort
300 g kirsse(külmutadud)
1 sl ekstrapeent suhkrut

Purusta küpsised, šokolaad ja pähklid köögikombainis peeneks. Sulata või ja lisa küpsisepurule. Suru segu (põhi küpsetuspaberiga kaetud) 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele. Pane vorm külmkappi tahenema.

Pane ahi soojenema 180 kraadile.
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata või ja šokolaad paksupõhjalises potis pidevalt segades. Lase veidi jahtuda ja lisa munasegule. Sega juurde hapukoor ja vala segu põhjale. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda.

Vahusta koor ja sega juurde kirsid (kui kasutad külmutatud kirsse, nõruta vedelik). Tõsta segu koogile ja haki peale šokolaadi.