Šokolaadikorvid krõbeda kaera ja õunapüreega

Isetehtud šokolaadist korvikesed näevad äärmiselt elegantsed välja ning sobivad ideaalselt pidusöömaaega lõpetama. Valmivad ka teised kui imeväel ning täita võib neid pea kõigega. Seekord valisin lihtsa õuna ja kaerahelbe koosluse. Need korvid võivad tegelikult sügavkülmas pikka aega karbis seista, nii saab need soovi korral millegi maitsvaga täita ning ootamatutele külalistele kohvi kõrvale pakkuda. Alati vahukoort kapis ei leidu, nii et sobib ka paksem jogurt või kohupiimakreem koos väikese moosiga. Valikuvõimalusi on lõpmatu hulk.
Vaja läheb: ( 6 korvikest)
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 2 dl vahukoort
  • Õunapüreed
  • 3 dl Kaerahelbeid
  • 1 dl fariinisuhkrut
  • 1/2 tl kaneeli
Sulata šokolaad. Pintselda muffinipaberid šokolaadiga, aseta 5 minutiks sügavkülma. Seejärel kata uue šokolaadikihiga ning aseta taas sügavkülma, kuni serveerimiseni. Rösti pannil kaerahelbed fariinisuhkru ja kaneeliga kuldpruuniks, lase jahtuda. Vahusta koor. Serveerimisel täida korvikese põhjad õunapüreega, kata vahukoore mütsiga ja puista üle röstitud kaerahelvestega. Serveeri kohe.

NB! Sellest magustoidust saab teha ka lihtsa ja kodusema variandi, kui panna kaussidesse kihiti õunapüreed, vahukoort või kohupiimakreemi ning röstitud kaerahelbeid!