Šokolaadine šokolaadikook kahest komponendist
http://www.kokkama.ee/2014/09/sokolaadine-sokolaadikook-kahest.html
Šokolaad, munad ning ongi kõik. Vaja läheb täpselt 2 komponenti, et valmiks seesama šokolaadine šokolaadikook Kuigi olen viimase kuuga küpsetanud kooke rohkem, kui tavaliselt mitme aastaga kokku küpsetan, siis tundub, et rohkem kooki ei taha. Siiski tuleb ette mõni idee või mõte, mille tagajärjel ennast jälle tainakausi juures segamas leian. Täpselt samamoodi oli ka selle retseptiga. See kook jäi mul silma pinterestis. Kuidas jätta tegemata kook, mis koosneb vaid kahest komponendist? Nii lükkasingi ahjukuumuse sisse ning umbes tunnike hiljem oli kook ahjust väljas ja juba laua peal jahtumas.
Ma ei osanud esmapilgul miskit oodata – on see magus? on see üksluine? on see igav? on see.. mis asi see huvitav on? Nii ma siis alustasin maitsmist ja võin öelda, et väga hea oli. Kindlasti teen veel, kui kiirelt miskit vaja on. Šokolaadivaru on mul üüratu, nii et tooraine puudumisega probleeme ei tohiks tekkida. Siiski pean ma ütlema, et see kook läks seistes aina paremaks. Järgmisel päeval oli seesama lihtne küpsetis veelgi mahlasem ning šokolaadisem. Nii, et kui kannatate pisut, siis laske sel koogil päevake maitsestuda. Lõpptulemusena jääb kook šokolaadine, tummine ning keskelt pisut brownie moodi. Kõlab ju hästi, eks?
Šokolaadina kasutasin Fazeri tumedat šokolaadi, kuid siin võib vastavalt maitsele šokolaadisortidega mängida. Kasutage piimašokolaadi või valget šokolaadi, kõrge või siis hoopis vastupidi pisut madalama kakaosisaldusega šokolaadi… Ühesõnaga vaadake ise, mis meeldib.
- 175 g (tumedat) šokolaadi
- 3 muna
Murra šokolaad tükkideks ning sulata vesivannil. Eralda munavalged -kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sulanud šokolaadile lisa juurde munakollased ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa neljas jaos munavalgevaht: lisa munavalgevaht, sega korralikult segusse. Lisa taas munavalgevaht ja sega segusse…… korda tegevust, kuni vaht on otsas. Seejärel vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (20cm) ning küpseta 170 kraadi juures 25-35 minutit (mulle meeldib see kook siis, kui see jääb keskelt kergelt pehme, seetõttu küpsetan pigem vähem).