Šokolaadivahune küpsisekook

See kook kõnetab kindlasti kõiki
šokolaadikoogisõpru. See on mõnusalt šokolaadine, koosnedes mitmest
erineva tekstuuriga koogikihist. Siin on tummisust ja õhulisust, samas
ei ole kook üleliia lääge ja magus, vaid täpselt meeldiv amps magusaisu
peletamiseks. See kook ei vaja küpsetamist, küll on aga hea pisut aega
varuda, et see kook saaks külmkapis valmida. Seetõttu lase koogil
julgelt külmkapis maitsestuda ja taheneda vähemalt ööpäev. Samuti võid
selle koogi juba ka 2 päeva varem valmis teha, sest selle maiuse puhul
ei ole muret, et seistes maitsed tuhmuksid. Ühesõnaga on see hea ja
veidi teistmoodi küpsisekook, mille saad aegsasti valmis teha. 

Selle
koogi valmistamiseks kasutasin ma Maiasmoka marmelaadikihiga küpsiseid
(vaarikatega), mis annavad maitsenüanssi kogu koogile. Küpsiste
šokolaadikate ja marmelaad sobituvad sellesse kooki nii hästi. Seega ära asenda sedasorti küpsiseid tavaliste küpsistega.

Kogus: 10-12 koogiviilu
Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg

Küpsisekihtideks:
ca 3 pk Maiasmoka küpsiseid marmelaadiga

Šokolaadikiht:
200 ml vahukoort
100 g tumedat šokolaadi (56%)

Kohupiima-šokolaadikiht
200 ml vahukoort
50 g valget šokolaadi
50 g tumedat šokolaadi (56%)
150 g kohupiimapastat
1-2 sl tuhksuhkrut
1 suurem banaan

Kate:
100 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi (56%)

Šokolaadikihi
jahoks kuumuta koor potis keemiseni. Tõsta pliidilt ning lisa
šokolaaditükid. Lase sulada ning seejärel sega segu ühtlaseks. Lase
valminud segul täielikult jahtuda. Seejärel vahusta segu mikseriga mõned
minutid, et segu muutuks pisut heledamaks.

Kohupiima-šokolaadikihi
valmistamiseks vahusta koor vahule. Sulata šokolaadid veevannil ning
sega kohupiimaga ühtlaseks. Valminud kohupiimasegu sega kokku
vahukoorega. Lisa magustamiseks tuhksuhkut (vastavalt maitsele).

Vooderda
lahtikäiva koogivormi põhi (Ø20-21cm) küpsetuspaberiga. Laota põhjale
10 küpsist. Võid mõne küpsise ka poolitada, et see ilusti ühekordse
kihina põhjale mahuks (PS! vormi põhi ei jää küpsistega täielikult
kaetud). Selle peale vala ühtlase kihina vahustatud šokolaadikiht.
Seejärel laota peale pool kohupiima-šokolaadikihist ning laota siis taas
peale 10 küpsist. Tükelda banaanid ning sega järelejäänud kohupiimasegu
hulka. Tõsta valminud segu vormi küpsistele. Laota peale taas 10
küpsist, surudes need kergelt alumise kreemi sisse.

Valmista
kate: selleks kuumuta koor potis keemiseni, tõsta tulelt ja lisa
šokolaaditükid. Lase sulada ning sega kogu segu ühtlaseks. Vala
šokolaadisegu vormi kõige peale. Seejärel tõsta kook külmkappi
maitsestuma ööpäevaks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook
meelepäraselt!

Retsept valmis koostöös Maiasmokk maiustustega.