Soojad martsipanitäidisega kuklid
https://laualamp.wordpress.com/2016/02/11/soojad-martsipanitaidisega-kuklid/
Vastel on möödas. Ja ega need polegi vastlakuklid aga mulle tundus, et võiks ju kuklisse täidise sisse küpsetada. Selle asemel, et saiasisu välja koukida ja siis nädalaega seda süüa.
Originaalretsept – A year of good eating: the kitchen diaries III, Nigel Slater ja see jõudis minuni ajakirja delicious. 2015. aasta detsembrinumbri kaudu.
Taigen
- 450 g jahu
- 7 g kuivpärmi
- 2 tl suhkrut
- u 350 ml sooja vett
- 1 keskmise suurusega muna, lahti klopitud, määrimiseks
- Pane jahu suurde kaussi, lisa kuivpärm, suhkur ja soe vesi ning sõrku. Tulemuseks peaks olema natuke kleepuv, pehme aga rullitav tainas (tuli vähese vaegaga täitsa ilus sile tõesti).
- Jäta taigen kaussi, kata see klega ning lase soojas kohas tunnike kerkida.
Täidis
- 400 g martsipani
- 2 klementiini riivitud koor
- 175 g erinevate pähklite segu, hakitud (või nt 100 g hakitud pistaatsiaid ja 75 g mandlilaaste)
- 50 g tumedat šokolaadi, hakitud
- Haki martsipan tükkideks, lisa riivitud koor ja pähklid. Nüüd soovitatakse sed segu mikserdada, tuleb tunnistada, et käsimikseriga see metoodika suurem asi ei olnud. Viimasena lisa hakitud šokolaad ja sega ühtlaseks. Aga tulemus peaks olema selline peenema kruusa/jämedama liiva sarnane. Ja veidike kokku hakkima. Või nagu Pärnumaal öeldakse – pakkima.
- Eelkuumuta ahi 200°C ja määri muffinipann kergelt õliga.
- Jaga taigen 15 võrdseks tükiks (u 50 g/tk), rulli 8 cm läbimõõduga kettaks, määri ketta servad munaga, pane ringi keskele martsipanisegu (u 40 g) ning siis näpi servad kokku, et moodustuks pall. Pane pallike, õmblus all pool, muffinipanni. Korda tegevust ülejäänud taigna tükkidega.
- Pintselda kuklid pealt munaga. Tee iga kukli peale pisike auk ja küpseta u 10 minutit kuni kuklid on kuldpruunid.
- Söö soojalt! (Kui jahtuvad siis muutuvad kivikõvaks. Aga soojendades jälle pehmeks)
Üks kukkel on väidetavalt 331 kcal