Soolased vahvlid suitsukana ja muu heaga
https://laualamp.wordpress.com/2016/07/25/soolased-vahvlid-suitsukana-ja-muu-heaga/
Kuidagi joppas nii, et sain Prismast KAKS Donna Hay ajakirja ja need mõlemad meeldivad mulle väga. Soolased vahvlid on seal kui on trend. Miks? Ei tea. Igastahes üks baasretsept seal on ja külge on talle keevitatud igast head ja paremat. Näiteks selline variant
Tänane õppetund kõigile Seene-Mikkudele on sõber Guugli abiga järgnev: pine mushroom on Lactarius deliciosus ehk porgandriisikas, mitte männiriisikas nagu toortõlkeliselt võiks arvata ega kuuseriisikas (Lactarius deterrimus), mida võiks arvata puht välimuse järgi.
Minul polnud ühtki riisikat küll aga palju-palju suitsukana, üsna rohkelt kukeseeni, tomatit, kurki ja kodujuustu. Tuli siis säärane kuhil.
Vahvlite baasretsept on säärane (Donna Hay, nr 86, aprill/mai 2016, lk 100)
- 225 g jahu
- 35 g maisitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 375 ml petti (keefiri, keefir + eilane vahukoor…)
- 60 ml õli
- 2 muna, valged-kollased eraldatud
- Sega jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool omavahel suures kausis
- Lisa pett, õli ja munakollased, klopi ühtlaseks.
- Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt ülejäänud taigna hulka.
- Küpseta vahvlipressi (paksud vahvlid) vahel vahvlid.