Spagetid marinara tomatikastme ja india pähkli juustuga
Valmistamisaeg: 20 minutit
Kogus: neljale
Marinara tomatikaste:
2 – 3 sl õli
2 keskmist sibulat
4 suurt küüslauguküünt
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud basiilikut
3 sl (rafineerimata) suhkrut
1 tl soola
1 tl tšillihelbeid
600 ml tomatipastat (ilma soolata)
+ india pähkli mozzarellat
+ 300 g keetmata spagette (kvaliteetseid, nt. Tartu Mill on väga hea)
+ värsket basiilikut serveerimiseks (soovi korral)
Valmistamine:
Kõigepealt keeda spagette rohkes vees, kuni need on al dente. Samal ajal keeda ka india pähkleid rohkes vees 15 minutit. Kui spagetid ja pähklid keevad, aga pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibulad. Prae paar minutit, kuni sibulad on kergelt kuldpruunid. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned. Prae pool minutit. Lisa tüümian, basiilik, suhkur, sool ja tšillihelbed. Prae minut-paar. Lisa tomatipasta ja lase veel paar minutit podiseda.
Kurna spagetid ja sega natukese õliga läbi (võib õli ka ära jätta). Jäta spagetid korraks kõrvale. Kurna india pähklid ja valmista india pähkli mozzarella. Vala blendertatud pähklisegu kastrulisse ja lase sel paar minutit podiseda, et see natuke pakseneks. Ei tasu liiga paksuks lasta, see peaks olema veel ilusasti pastale valatav. Serveeri spagette koos tomatikastme ja mozzarellaga.