Spargliomlett

kui on juba kõike nende kallite roheliste osjadega tehtud, siis tuleb panna spargel omleti sisse. Ja omlett ahju. Mis sest, et spargliaeg juba ammu läbi sai, aga pea see jälle ei tule;)
Väiksema vormi tarbeks:
  • 3 muna
  • 1 dl koort (elu on õpetanud, et kui ahjuomletiks 35 % koort kasutada, siis ei ole probleeme ka omleti vormist kättesaamisega)
  • 100 gr sinki, viilutatuna
  • soola, pipart
  • kümmekond sparglit (mina komistasin nende otsa sel kevadel Tartu turul. Sellel tavalisel, kus seal kuju ukse ees/taga on)

klopi munad soola-pipraga lahti, lisa koor. Määri ahjuvorm võiga, pane singitükid vormi põhja, vala peale kooresegu, kaunista kunstipäraselt sperglitega. Küpseta ahjus kuniks pealt kaunilt kuldpruun ja kohev. Kõrvale peab jooma valget veini. Muidu on see sparglite saamiseks läinud pingutus täiega aia taha läinud…