Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid hästi maitsev jääb ta ka külmsuitsulõhega koos serveerides.
Peotäis hakitud värskeid ürte petersell, tüümiani vm
200 g sparglit
300 ml kohvikoort
200 g riivitud juustu
2 muna
200 g külmsuitsulõhet
Soola ja pipart
Hernevõrseid serveerimiseks
Instructions
Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks nii põhja kui küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel, piserda sparglitele oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit, kuni tainas on kuldseks küpsenud ning piruka täidis kalgendunud
Retsept ilmus 2020. aasta kevadises Toit&Trend ajakirjas.