Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega

Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid hästi maitsev jääb ta ka külmsuitsulõhega koos serveerides.

Print

 Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega
Total Time 40 minutes
Servings 6

Ingredients

  • 250 g pärmi lehttainast võiga
  • Peotäis hakitud värskeid ürte petersell, tüümiani vm
  • 200 g sparglit
  • 300 ml kohvikoort
  • 200 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 200 g külmsuitsulõhet
  • Soola ja pipart
  • Hernevõrseid serveerimiseks

Instructions

  • Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks nii põhja kui küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel, piserda sparglitele oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit, kuni tainas on kuldseks küpsenud ning piruka täidis kalgendunud

Retsept ilmus 2020. aasta kevadises Toit&Trend ajakirjas.

The post Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega appeared first on Tuuli Retseptid.