Sparglipüreesupp

 

Sparglihooaeg ähvardas minust mööda minna. Püüdsin, mis ma püüdsin seda head ja kodumaist, küüned taha sain ikka vaid väljamaisele.
Kui ma juba viimse lootusraasu kaotanud olin ja hooaja lõppenuks lugesin, naeratas õnn mulle ometigi. Aino proua sparglikaste takseerides, oli tahtmine kõik kohe endale krahmata. Taltsutasin oma erutusest värisevaid käsi ja toppisin kotti siiski nii palju kui mahtus. Kandsin kõik koju ja nautisin pikalt. Seekord raatsisin isegi suppi teha. Esimesed sõin aga ikka toorelt.
  • 1 kartul
  • 1 sibul
  • 1 spl võid
  • 1 l kanapuljongit
  • 300 g sparglit
  • peotäis karulaugulehti
haki sibul ja kartul. Kuumuta poti põhjas või ja passeeri selles sibulat ja kartulit. Kalla üle keeva puljongiga ja keeda kuni kartul on pehme, lisa tükeldatud spargel. Keeda mõned minutid ja lisa karulauk. Püreeri  sauseguriga ühtlaseks. Serveeri kitsepiimast toorjuustuga.