Sparglisalat
Vanaemaaegne … |
kirsstomateid
rediseid
pärlkuskussi (paisub keetes 3 x)
sparglivõrseid
võid
3 sl rabarberimahla
1 sl teralist sinepit
lusikaotsaga suhkrut või suhkrusiirupit
3 – 4 sl oliiviõli
veidi Worchesteri kastet
soola
värskeid kanamune
veiniäädikat
soola
pipart
Keeda pärlkuskuss pakendil toodud õpetuse järgi (vabalt võib kasutada ka tavalist kuskussi, kuid teralisem variant on põnevam), vala üle külma veega ja jäta jahtuma. Vispelda kastmekraam kergeks emulsiooniks.
Niikaua kuni kaste tõmbab, pošeeri munad ja prae juppideks lõigatud sparglivõrsed võis.
Edasi on juba lihtsamast lihtsam: sega salatikraam kastme ja keedetud kuskussiga, vajadusel lisa veidi soola. Aseta kulbitäis salatit taldrikule, pane peale praetud sparglijupid ning kõige otsa kooreta keedetud muna. Ideaalne nautimiseks koos klaasi karge veini või ka näiteks lambruscoga.