Spinatipirukas – Torta Pasqualina
300 g rukki- v nisujahu v kumbagi 150 g
2 spl oliiviõli
150 ml sooja vett
näpuotsatäis soolaTäidis:
1 väike peenelt hakitud sibul
2 spl õli
6 röstitud artišokki õlis (160 g nõrutatud kaal), jämedalt hakitud
450 g nõrutatud ricottat
400 g spinatilehti
50 g riivitud parmesani
6 suurt muna
suur peotäis hakitud peterselli
Täidise tegemiseks soojenda pannil õli ja küpseta selles peenelt hakitud siblat aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa ka artišokid ja kuumuta neid pidevalt segades mõned minutid. Keera kuumust vähemaks, lisa spinat ja kuumuta, kuni spinat on natukene närbunud. Jäta jahtuma.Soojenda ahi 220 kraadini. Pane täidise ained koos peterselli, juustude ja kolme munaga köögikombaini. Maitsesta korralikult, vajuta pulsenuppu ja lase täidis ühtlaseks massiks.Võta 2/3 taignast ja rulli see 38 cm suuruseks ringiks. Vooderda ettevalmistatud 23-24 cm koogivorm taignaga ja vala peale täidis. Silu ühtlaseks, tee kaks lohku ja pane kummagi sisse üks muna. Rulli ülejäänud taigen 23-24 cm läbimõõduga ringiks ja kata sellega pirukas. Klopi järelejääänud muna lahti, määri sellega piruka pealispind ja raputa peale meresoola. Küpseta 30-35 minutit kuni pirukas on kuldne.