Suhkruroosiirupiga juustukook
http://siljafoodparis.blogspot.com/2013/05/suhkruroosiirupiga-juustukook.html
Täna toimub D-kokaraamatu (tasub kiigata – seal on hästi palju põnevaid retsepte) poolt korraldatud koogikoolitus Food Studios, kus õpetan tegema ühte õhulist kamavahtu šokolaadibesee ja marineeritud maasikatega, gluteenivaba biskviidi ja kreemise täidisega tõeliselt tummist šokolaadikooki ning karamellikastmega juustukooki. Magustajaks selles juustukoogis on tume suhkruroosiirup, mis annab küpsetisele hästi mõnusa maitsenüansi. Eriti hea on see kook värskete maasikate ja natukese mündiga – soovitan esimeste maasikatega kohe katsetada:)
Põhi:
- 100 g võid
- 4 sl (suhkruroo)siirupit
- 250 g kaerahelbeid
- 50 g heledat või tumedat muscovado’t
Haki või kuubikuteks ja sulata madalal kuumusel koos siirupiga. Lisa suhkur, sega, kuni see on sulanud, seejärel lisa kaerahelbed ning sega kõik hoolikalt ühtlaseks. Tõsta segu 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, silu pind ja aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma, et põhi taheneks.
Täidis:
- 600 g toorjuustu
- 200 g hapukoort
- 2 muna ja 2 munakollast
- 1 sl maisitärklist
- 2,2 dl suhkruroosiirupit
Sega visplit kasutades toasoe toorjuust ja hapukoor suhkruroosiirupiga, lisa munad, munakollased ja maisitärklis. Vala juustukreem koogipõhjale, kata fooliumiga ja küpseta 160 kraadi juures 1 h. Eemalda vormilt foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase praokil uksega ahjus jahtuda, hoia üleöö külmas ning enne serveerimist nirista koogile suhkruroosiirupit või karamellikastet (retsept siin).