Suvikõrvitsajuustupirukas

Pille tegi, ma ka järgi. on küll hea. isegi väga hea. mul juba tuli mõte umbes sama lähenemist kukeseentele laiendada…

  • 500 g pärmi- lehttainast
  • 400 g suvikõrvitsat (ehk üks pikk ja sale rullkõrvits)
  • 3 tk küünt küüslauku
  • peoga basiilikut ja tüümiani
  • oliiviõli
  • soola
  • musta pipart
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g riivitud parmesani
Lõika suvikõrvits köögimandoliini abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk, maitseained ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda. Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige. Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole. Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.